VI PÅ STYLIST MED SPA:













.....DATUM: 2008-11-18 TID: 20:48:15 | Tillbaka till startsidan.

Frågor & Svar

................................................................................................................
Vad är intagningspoängen till Stylist med Spa?
Intagningen låg i år på 260 p, men eftersom programet är ett av dom populäraste så kan poängen komma att höjas, eller så sänks den om det blir mindre som söker till våren.

Kan jag söka vidare sen eller börja jobba direkt?
Du kan välja att antingen börja jobba eftersom du är utbildad i fyra olika yrken när du tar studenten. Det är Hårstylist, Klädstylist, MakeUp Artist och Spa Terapeaut, vilket ger chansen till jobb fyra gånger så stor. 
Annars kan du också söka vidare på tex. universitet eller speciella kurser för att få vidareutbildning till tex. stylist eller Hudterapeaut.

 Vilka företag sammarbetar ni med?
Vi samarbetar med många företag och vi har många kontakter inom branchen. Så det finns stora möjligheter att skaffa kontakter.
som några exempel sammarbetar vi med Iksu spa och Make Up Store
Vilka produkter använder ni?
På spalektionerna använder vi oss av samma märke som dom flesta spa anläggningar och skönhetssalonger. Det franska märket Decleor
Våran MakeUp kommer från Make Up Store och ID Bare Minerals.

Vad gör linjen så bra?
Att få hålla på med någonting som man verkligen tycker om och har som största intresse gör att skolan faktiskt blir rolig!
Vi har såklart dom vanliga ämnerna också, men praktiska lektioner är en stor del av vår utbildning och det är roligt att varva praktiskt med teoretiskt!
Måste ni alltid se "perfekta" ut med perfekt smink, hår, kläder osv?
Den här frågan är väldigt vanlig och vi svarar alltid samma svar: Nej
Bara för att vi går ett program där styling är en del av vardagen så betyder inte det att vi alltid är tillfixade från topp till tå, vi kommer också i små halvtrasiga tygskor, mjukisbyxor, håret åt alla håll och utan smink.

Hur ser en vanlig dag ut på stylist med spa?
En vanlig dag kan tex vara att vi börjar med lite teoretiskt, svenska och matte och sen lunch efter det. Sen förflyttar vi oss till vårat hemklassrum för makeuplektion.

Hur många platser finns det?
Det finns 16 platser varje år, så i varje klass går det 16 personer, varför vi inte tar in fler är för att vi vill hålla så hög standard på utbildningen som möjligt och för att det inte kommer finnas jobbmöjligheter till alla om man väljer att ta in 30 stycken varje år, då kommer många bli utan sysselsättning när gymnasiet är över.

Om det finns fler frågor är det bara att komentera ett inlägg genom att ställa din fråga och sedan svarar vi på den så fort som möjligt! :)